Stop accidentelor viata are prioritate

23.oct.2013

Betzivmetrul... mai asteaptã!

Breathometerul - adica dispozitivul care cuplat la un i-phone poate masura alcoolul din aerul expirat de un sofer - devine tot mai scump si inca nu poate fi achizitionat in Romania. Asadar, daca din acest punct de vedere va intereseaza protectia impotriva agentilor de circulatie, e bine sa stiti ca inca nu-l puteti cumpara, eventual daca vi-l aduce cineva din SUA, dar asta nu mai devreme de sfarsitul lui 2013.

Desi lansat cu surle si trambite pe la inceputul anului, dupa o perioada de teste despre a cãror rigurozitate n-avem nicio idee, „initiatorii” betzivmetrului sunt pusi inca in fata a suficiente probleme. Astfel, cea mai mare pare a fi lipsa de finantare. Daca proiectantii dispozitivului (care sunt de fapt dezvoltatori din Silicon Valley, mici oameni de afaceri sau elite in vanzari) estimau acum un an un pret de vanzare undeva in jurul a 20 de dolari, iata ca acum acesta a ajuns la 49, dupa cum rezulta chiar de pe site-ul lor.

Mai mult, serviciul de livrare a betzivmetrului nu onoreaza comenzile ci ofera doar o promisiune de vânzare, chiar daca plata se face acum, iar deocamdata distributia se va face numai pe teritoriul SUA.

Cea mai mare piedica a intreprinzatorilor pare a fi însã de departe întârzierea brevetãrii produsului, iar in SUA acest lucru este foarte costisitor, de unde rezultã probabil si întârzierile. O altã dificultate a betzivmetrului este marja destul de mare de eroare, dupa cum afirma chiar dezvoltatorii undeva in jurul a 30 de procente. Altfel spus, daca beti si vreti sa va urcati la volan, desi nu este deloc indicat, chiar daca Victor Ponta vã garanteazã cã aveti voie sa conduceti daca este vorba doar de un pahar, trebuie stiut ca aveti 3 sanse din 10 ca betzivemtrul sa va induca in eroare. Astfel, consultandu-l si setandu-i valorile, el poate gresi in 30 % din cazuri. Cam mult, am spune noi!

Sfatul nostru este sa nu consumati in niciun caz alcool inainte de a va urca la volan! Evitati accidentele, viata este mai scumpa!